Ruski konvoj na ukrajinskoj carini

Izvor: NTV.rs, 21.Avg.2014, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski konvoj na ukrajinskoj carini

Četiri kamiona iz konvoja ruske humanitarne pomoći istočnoj Ukrajini ušla su na teritoriju carinskih kontrolnih punktova Donjeck, dok su preostalih 12 kamiona u blizini.
Prema informacijama ruskih medija, koje je potvrdio i dopisnik britanskog “Telegrafa”, ukupno 16 kamiona ušlo je na teritoriju pograničnih punktova, a ukrajinski carinici izrađuju dokumentaciju koja je potrebna za njihov ulazak u Ukrajinu.
Državna granična služba >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << Ukrajine saopštila je tim povodom da još nije počela sa pregledom i carinjenjem robe u kamionima. Najveći deo od 280 kamiona u sastavu ruskog humanitarnog konvoja nalazi se na čekanju u Rostovskoj oblasti.
Kamioni sa oko 2.000 tona humanitarne pomoći za stanovništvo istočne Ukrajine upućeni su iz Moskve 12. avgusta, ali ukrajinske vlasti nisu dozvolile njihov ulazak u zemlju.
(Tanjug)

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski konvoj krenuo

Izvor: RTV Pink, 21.Avg.2014

Rusija više nije spremna da toleriše odlaganja ulaska konvoja koji nosi pomoć za Ukrajinu, svi kamioni su krenuli i idu ka gradu Lugansk, saopštilo rusko MSP....."Svi izgovori da se odloži slanje pomoći.. su iscrpljeni. Ruska strana je odlučila da deluje", istaknuto je u saopštenju ruskog MIP,...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.