Ruski humanitarni konvoji ušli u Donbas

Izvor: Večernje novosti, 21.Dec.2014, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski humanitarni konvoji ušli u Donbas

Ruski humanitarni konvoji prešli su rusko-ukrajinsku granicu na putu ka regionima Donjeck i Lugansk, saopštilo je jutros rusko ministarstvo za vanredne situacije. Dva konvoja sa više od 180 kamiona prevoze preko 1.400 tona humanitarne pomoći u Donbas, prenela je agencija Tass. Tovar, pored hrane, sadrži građevinski materijal, lekove i novogodišnje poklone. Od 11. avgusta, devet ruskih humanitarnih konvoja isporučilo je oko 12.000 tona pomoći regionima Donjeck >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i Lugansk. MEDVEDEV: RUSIJA FORMIRA KOMISIJU ZA HUMANITARNU POMOĆ DONBASU Premijer Rusije Dimitrij Medvedev potpisao je dekret kojim se naređuje formiranje vladine komisije za humanitarnu pomoć ratom zahvaćenoj oblasti Donbasa na jugoistoku Ukrajine, objavila je danas Vlada Rusije na svom sajtu. Komisija se osniva zbog izuzetno teške humanitarne situacije na jugoistoku Ukrajine u oblasti Luganska i Donjecka, gde je mnogo kuća, zgrada i institucija porušeno, a narod, pretežno ruski, živi u krajnjoj oskudici. Komisija, koju će predvoditi zamenik ruskog ministra za ekonomiju i razvoj, radiće u regionu Rostova, prenosi agencija TASS. Predstavnici i drugih ministarstava i agencija će takođe biti angažovani u ovoj humanitarnoj komisiji.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Nova godina

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DEKRET ZA DONBAS Madvedev formira konisiju za pomoć Ukrajini

Izvor: Blic, 21.Dec.2014

Ruski premijer Dmitrij Medvedev potpisao je dekret za formiranje vladine komisije za humanitarnu pomoć teritorijama zahvaćenim ratom na jugoistoku Ukrajine, saopšteno je na internet stranici ruske Vlade...Komisija je formirana zbog očajne humanitarne situacije u oblastima Donjeck i Lugansk na jugoistoku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.