Ruski humanitarni konvoji stigli na istok Ukrajine

Izvor: Blic, 02.Apr.2015, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski humanitarni konvoji stigli na istok Ukrajine

Kamioni iz ruskog konvoja humanitarne pomoći za istočnu Ukrajinu, stigli su na rusko-ukrajinsku granicu, saopšto je danas Nacionalni centar za upravljanje krizom pri ruskom Ministarstvu za vanredne situacije.

"Jedan konvoj stigao je na granični prelaz kod Donjecka, a drugi se nalazi na granici kod Matvejev Kurgana, gde su pokrenute carinske procedure >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za proveru tereta", rekao je predstavnik tog centra.

Nakon završetka registracionih procedura, konvoji će krenuti ka Donjecku i Lugansku.

Ukrajina učestvuje u kontroli kamiona na oba punkta, a i Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) nadgleda carinske procedure na kontrolnim puktovima u Donjecku.

Više od 120 kamiona prevoze 1.400 tona humanitarne pomoći za stanovništo u samoproglašenim narodnim republikama Donjeck i Lugansk.

Tovar sadrži hranu, osnovne namirnice, lekove, seme za prolećnu setvu, kao i građevinski materijal. Vlasti Donjecka i Luganska poručuju da su ti artikli neophodni i da se oslanjaju na rusku pomoć u njihovom dostavljanju.

Od avgusta 2014. godine, 23 ruska humanitarni konvoja dostavilo je u Donbasu više od 28.500 tona humanitarne pomoći.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Humanitarni konvoji stigli na istok Ukrajine

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Apr.2015

MOSKVA - Kamioni iz ruskog konvoja humanitarne pomoći za istočnu Ukrajinu, stigli su na rusko-ukrajinsku granicu, saopštio je danas nacionalni centar za upravljanje krizom pri ruskom ministarstvu za vanredne situacije...''Jedan konvoj stigao je na granični prijelaz kod Donjecka, a drugi se nalazi...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.