Ruske snage u punoj komandi među pobunjenicima

Izvor: B92, 01.Avg.2015, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ruske snage u punoj komandi među pobunjenicima"

Šef ukrajinske diplomatije Pavlo Klimkin pozvao je Rusiju na "prave pregovore" o primirju na pobunjeničkom istoku Ukrajine.

Klimkin je u intervjuu za američku agenciju AP rekao da su ruska vojska i njene specijalne snage "u punoj komandi" na istoku Ukrajine u rukama proruskih pobunjenika.

Prema njegovim rečima, pre nekoliko dana je na tom području >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaplenjen ruski kamion pun oružja.

"Proevropska i demokratska Ukrajina predstavlja noćnu moru za Rusiju", rekao je Klimkin.

Rusija nije komentarisala Klimkinovu izjavu ali je ranije u nekoliko navrata demantovala da je umešana u konfliktu u istočnoj Ukrajini.

Na tom području je poginulo više od 6,500 ljudi od početka sukoba u aprilu 2014.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Klimkin pozvao Rusiju na prave pregovore o primirju na istoku Ukrajine

Izvor: Blic, 02.Avg.2015, 00:37

Šef ukrajinske diplomatije Pavlo Klimkin pozvao je u subotu Rusiju na "prave pregovore" o primirju na pobunjeničkom istoku Ukrajine...Pavlo Klimkin..Klimkin je u intervjuu za američku agenciju AP rekao da su ruska vojska i njene specijalne snage "u punoj komandi" na istoku Ukrajine u rukama proruskih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.