Rusija uložila veto na rezoluciju o padu aviona iznad Ukrajine

Izvor: RTS, 29.Jul.2015, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija uložila veto na rezoluciju o padu aviona iznad Ukrajine

Rusija je uložila veto na rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija kojom je predloženo osnivanje međunarodnog suda za procesuiranje odgovornih za obaranje malezijskog aviona iznad Ukrajine u julu prošle godine, preneo je AP.
Od 15 članova Saveta bezbednosti, za usvajanje rezolucije je glasalo njih 11, a Rusije je bila protiv.

Ministri spoljnih poslova Holandije, Australije i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ukrajine prisustvuju večerašnjoj sednici Saveta bezbednosti, na kojoj se razgovara o obaranju aviona koji je leteo iz Amsterdama za Kuala Lumpur.
Letelica je oborena na istoku Ukrajine, gde su tada vođene borbe između ukrajinske vojske i proruskih separatista. Nesreću nije preživeo niko od 298 putnika i članova posade.
Ukrajina i zapadne države veruju da su avion raketom zemlja - vazduh oborili pripadnici ruske vojske ili proruski separatisti, ali su i jedni i drugi to demantovali.
Predsednik Rusije Vladimir Putin juče je najavio ulaganje veta, uz obrazloženje da nema smisla formirati sud pre okončanja zvanične istrage o obaranju aviona.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.