Rusija ugrožava bezbednost Evrope

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2014, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rusija ugrožava bezbednost Evrope"

Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo upozorio je da se u ukrajinskom sukobu stiglo do tačke bez povratka i izrazio nadu da su lideri EU spremni da preduzmu dalje sankcije protiv Rusije.

Petro Porošenko i Žoze Manuel Barozo

 

"Nalazimo se u veoma dramatičnoj situaciji. Mogli bismo se naći u situaciji gde bismo se našli na mestu odakle nema povratka ukoliko se eskalacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nastavi", izjavio je Barozo posle sastanka sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom.

 

Barzo je rekao da je Evropska komisija već pripremila opcije za eventualno uvođenje dodatnih sankcija Rusiji u slučaju da države to odluče, preneo je AFP.

"Nadam se da će one biti spremne da uvedu nove mere", dodao je Barozo.

 

"Rusijo, obustavi agresiju na Ukrajinu"

 

Porošenko je rekao da Ukrajina želi mir. "Međutim nalazimo se veoma blizu granice gde nema povratka", naveo je ukrajinski predsednik ponovo optuživši Rusiju da je poslala svoje trupe u Ukrajinu.

 

On je rekao da se danas govori o sudbini Ukrajine, ali bi "sutra mogla biti u pitanju bezbednost i stabilnost Evrope". Porošenko će posle podne obavestiti šefove država i vlada EU o situaciji na istoku Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Barozo: Stigli smo do tačke bez povratka

Izvor: Capital.ba, 30.Avg.2014

BRISEL, Predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo upozorio je danas da se u ukrajinskom sukobu stiglo do tačke bez povratka i izrazio nadu da su lideri EU spremni da preduzmu dalje sankcije protiv Rusije. „Nalazimo se u veoma dramatičnoj situaciji. Mogli bismo se naći u situaciji gdje bismo...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.