Rusija raskida diplomatske odnose sa Ukrajinom?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2016, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija raskida diplomatske odnose sa Ukrajinom?

Moskva razmatra opcije odgovora na pokušaj ukrajinske obaveštajne službe da organizuje diverzije na Krimu, a među mogućnostima je i raskid diplomatskih odnosa između dve zemlje, piše danas list "Izvestija", pozivajući se na izvor u ruskim spoljnopolitičkim krugovima.

"Izvestija" piše da bi Moskva mogla da zatvori rusku ambasadu u Kijevu i vrati sve diplomate, preneo je Sputnjik.

"Jedna od mogućih opcija oštrog odgovora mogao bi biti raskid >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << diplomatskih odnosa. U Moskvi razmatraju ovu opciju. Ipak, poslednju reč će dati šef države koji će doneti odluku na osnovu sakupljenih podataka", navodi izvor lista.

"Što se tiče raskida diplomatskih odnosa - to je prerogativ šefa države. Međutim, Moskva mora da revidira odnose sa Kijevom uzimajući u obzir poslednje događaje", kazao je za ruski list zamenik šefa međunarodnog komiteta Saveta federacije Vladimir Džabarov.

Ukrajinske vlasti još nisu prihvatile kandidaturu za novog ambasadora, a interese Moskve u zemlji predstavlja privremeni poverenik Sergej Toropov.

Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je juče da je za vikend sprečila terorističke napade na Krimu, koje je pripremalo Ministarstvo odbrane Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.