Rusija ojačava vojsku na Krimu

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jul.2014, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija ojačava vojsku na Krimu

Vojska Rusije je danas najavila da će ojačati ratnu flotu u Crnom moru, čija glavna baza je na Krimu, ukrajinskom poluostrvu koje je Moskva anektirala marta ove godine.

Jačanje Crnomorske flote je samo prvi korak u ojačavanju vojne infrastrukture na Krimu

 

"Danas smo počeli jačanje Crnomorske flote", rekao je admiral Aleksandar Vitko u poruci koju je prenela pres-služba flote. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

 

On je najavio jačanje mornaričke avijacije, obalske artiljerije, izgradnju brodova i podmornica.

 

U utorak je predsednik Vladimir Putin izjavio da Rusija "treba da obnovi vojnu infrastrukturu" u Sevastopolju, na Krimu, "da bi ojačala odbranu zemlje", kao odgovor na povećanke prisustva NATO u Istočnoj Evropi, a posebno u Crnom i Baltičkom mora.

 

Više od 86 milijardi rubalja (1,75 milijardi evra) do 2020. godine treba uložiti u razvoj Crnomorske flote, objavio je maja ove godine ministar odbrane Sergej Šojgu.

Ruska flota je na Krimu od 18. veka, a tamo je, po dogovoru s Kijevom, ostala i pošto je Ukrajina 1991. godine proglasila nezavisnost.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vladimir Putin

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.