Rusija: Zabraniti Kijevu upotrebu kasetnih bombi

Izvor: Vesti-online.com, 23.Okt.2014, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Zabraniti Kijevu upotrebu kasetnih bombi

Rusija je pozvala Zapad da ubedi Kijev da ne koristi kasetne bombe protiv civila na istoku Ukrajine, rekao je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Lukaševič.

Sprečiti upotrebu kasetne municije nad civilima u Ukrajini

 

"Pozivamo međunarodnu zajednicu, uključujući SAD i zemlje EU, da upotrebe svoj uticaj na Kijev da bezuslovno prestane sa korištenjem kasetnih bombi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u budućnosti protiv civila u Ukrajini", rekao je Lukaševič novinarima u Moskvi.

 

Lukaševič je dodao da upotreba kasetnih bombi u gusto naseljenim područjima predstavlja jedno od najtežih kršenja međunarodnog humanitarnog prava i može se okarakterisati kao ratni zločin, prenosi RIA "Novosti".

 

Donjeck: Ukrajinske snage koristile kasetnu municiju

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.