Rusi bi da vrate brodove Ukrajini, ali...

Izvor: B92, 01.Jul.2015, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi bi da vrate brodove Ukrajini, ali...

Rusija je spremna da preda Ukrajini 20 vojnih brodova koji su usidreni u bazi u Krimu, ali samo ako se steknu odgovarajući uslovi.

Prema navodima agencije Tas, neimenovani izvor iz glavne komande ruske mornarice je naveo da će se to dogoditi kada se uspostavi mir.

“Kada nastane potpuni mir u istočnoj Ukrajini, mi ćemo odvesti 20 ukrajinskih vojnih brodova u neutralne vode i tamo ih predati predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukrajinske mornarice“, naveo je službenik ruske mornarice čije ime nije objavljeno.

Prema njegovim rečima, ukrajinski brodovi su usidreni u bazama ruske crnomorske flote, izolovani su i ne koriste se u svakodnevnim operacijama.

Ruska vojska je takođe navela da garantuje za bezbednost tih brodova.

“Ukrajina je dobila 45 od 66 brodova i plovila sa Krima. U bazi je bilo 70 plovila pre marta 2014. godine, a nekoliko brodova je odvezeno odatle odlukom ukrajinske vojne agencije“, naveo je izvor.

U aprilu prošle godine rusko Ministarstvo odbrane je suspendovalo prebacivanje ukrajinske vojne opreme koja se nalazila na Krimu.

Ipak, to se nije odnosilo na vojne brodove i avijaciju, a početkom juna 2014. godine Ukrajini je predato 45 plovila.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija želi da vrati brodove Ukrajini ali ima uslov

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jul.2015

Rusija je spremna da preda Ukrajini 20 vojnih brodova koji su usidreni u bazi u Krimu, ali samo ako se steknu odgovarajući uslovi...Prema navodima agencije Tass, neimenovani izvor iz glavne komande ruske mornarice je naveo da će se to dogoditi kada se uspostavi mir...- Kada nastane potpuni mir u istočnoj...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.