Razoren aerodrom u Lugansku

Izvor: RTV Pink, 02.Sep.2014, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razoren aerodrom u Lugansku

Aerodrom u Lugansku razrušen je, javili su danas ukrajinski i ruski elektronski mediji, pozivajući se na luganske vlasti.



Vršilac dužnosti načelnika oblasne administracije Irina Verigina izjavila je da ne postoji mogućnost sletanja aviona, jer je pista uništena. U ponedeljak je predstavnik ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) Andrej Lisenko saopštio da su ukrajinski vojnici dobili naredbu i povukli se od sela Georgijevka i aerodroma >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << Lugansk, podseća RIA Novosti. Agencija UNN javlja da se povuklo približno 300 pripadnika ukrajinske vojske, a da je za pet sati borbi poginulo vise od njih 20, a ranjeno blizu 40. "Tačan broj poginulih ne znamo", rekao je jedan od komandira koji se evakuisao iz oblasti Georgijevke, navodi ta ukrajinska agencija. UNN prenosi i saopštenje gradskih vlasti Luganska da je situacija i danas napeta, da se puca na grad, da i dalje nema struje i vode, kao i da ne rade telefonske veze.

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.