Prošle godine finalista Lige Evrope, danas ugašen?!

Izvor: MozzartSport.com, 29.Jun.2016, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prošle godine finalista Lige Evrope, danas ugašen?!

Tužna sudbina ukrajinskog Dnjepra...

Ukrajinski prvoligaš Dnjepar iz Dnjepropetrovska od danas više ne postoji?!

Prema onome što je prenela ukrajinska agencija Interfaks, biznismen Ihor Kolomojski odbio je da plati dugove ovog kluba i rešio je da ga ugasi.

„Naš Dnjepar je gotov. Niko više ništa neće da plati. Klub i tim više ne postoje. Međutim, Dnjepar Arena, velelepni stadion neće biti prazna jer postoji mogućnost da drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tim dođe da igra utakmice ovde, Volin (Lutsk) ili Naftovik (Ohturka). Postoji ideja da se osnuje novi klub ukoliko privatnici iz ovog regiona budu to želeli, ali je to tek u razmatranju“, prenela je agencija navode Kolomojskog.

Prema navodima na sajtu, pravni zastupnici Dnjepra traže među političarima i lokalnim biznismenima investitora koji bi uložio pare u novu ekipu koja bi se takmičila u nižem rangu ukrajinskog fudbala.

Iz kluba su, u međuvremenu, poručili da imaju finansijske probleme, ali da se neće ugasiti, kako su to neki mediji preneli.

"Nažalost, danas je lako raširiti dezinformacije. Nisam siguran da je naš predsednik pravilno citiran, niti znam šta se događa. Znam samo neke stvari: da klub još postoji, da se ekipa sprema za novu sezonu. Istina, imamo probleme, ali ćemo se potruditi da ih prebpordimo", istakao je generalni direktor Andrej Stetstenko.

Dnjepar je osnovan pre ravno 98 godina, a u upravo završenoj sezoni u Ukrajini bio je trećeplasirani iza Dinama i Šahtjora. Nikada nisu bili šampioni Ukrajine, stizali su samo do drugog mesta, ali su dva puta bili prvaci SSSR-a (1983, 1988. godine).

Najveći uspeh u klupskoj istoriji ostvarili su prošle sezone kada su se plasirali u finale Lige Evrope gde su poraženi od Sevilje sa 3:2. Takođe, Dnjepar je ostao u lepom sećanju i navijačima Partizana nakon što su ih crno-beli eliminisali u Ligi Evrope u sezoni 2004/05.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ugašen prošlogodišnji finalista Lige Evrope

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jun.2016

Ukrajinski prvoligaš Dnjepar iz Dnjepropetrovska od danas više ne postoji?!..Prema onome što je prenijela ukrajinska agencija Interfaks, biznismen Ihor Kolomojski odbio je da plati dugove ovog kluba i riješio je da ga ugasi..."Naš Dnjepar je gotov. Niko više ništa neće da plati. Klub i tim više...

Nastavak na Nezavisne Novine...

TUŽNO: Gasi se prošlogodišnji finalista Lige Evrope?

Izvor: HotSport.rs, 29.Jun.2016

Tužno je kada klub u jednoj sezoni igra finale evropskog klupskog takmičenja, a već  u sledećoj stavlja katanac na vrata.. . Baš to se, po pisanju ukrajinskih medija, dešava Dnipru iz Dnjepropetrovska koji je prošle godine izgubio finale Lige Evrope protiv Sevilje.. Kako se nezvanično saznaje,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.