Propast mobilizacije Ukrajinaca

Izvor: B92, 31.Jan.2015, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Propast mobilizacije Ukrajinaca"

Kijev -- Najavljene opšte mobilizacije vojnih obveznika u Ukrajini ne idu po planu, a to su priznali i visoki vojni zvaničnici.

Portparol ukrajinske vojske Vladimir Talalaj rekao je da je četvrti talas mobilizacije veoma problematičan i da se ne odvija predviđenim tempom.

Proteklih dana su se pojavile informacije da dezerteri beže u Rusiju, te da vojni odseci pokušavaju da naprave evidencije onih koji su odbili da se priključe oružanim snagama.

Iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ministarstva odbrane je saopšteno da su protiv 7.500 Ukrajinaca podnete krivične prijave zbog neodazivanja vojnom pozivu.

Ranije ove nedelje, savetnik predsednika Ukrajine Petra Porošenka, Jurij Birjukov istakao je da je mobilizacija najveći problem na zapadu Ukrajine iako je taj deo države, tradicionalno, antiruski orijentisan.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mobilizacija u Ukrajini doživela fijasko

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jan.2015

Najavljene opšte mobilizacije vojnih obveznika u Ukrajini ne idu po planu, a to su priznali i visoki vojni zvaničnici...Portparol ukrajinske vojske Vladimir Talalaj rekao je da je četvrti talas mobilizacije veoma problematičan i da se ne odvija predviđenim tempom...Proteklih dana su se pojavile...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.