Preuzeti podaci i sa druge crne kutije -nije bilo podmetanja

Izvor: Blic, 24.Jul.2014, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preuzeti podaci i sa druge "crne kutije" -nije bilo podmetanja

Holandski istražitelji koji predvode istragu o obaranju putničkog aviona "Boing 777" malezijske aviokompanije na istoku Ukrajine, kada je poginulo 298 putnika i članova posade, saopštili su danas da su preuzeli podatke sa druge "crne kutije" koja sadrži tehničke podatke o letu i da njima nije neovlašćeno pristupano, javio je Frans pres.

"Nisu pronađeni dokazi ili nagoveštaji manipulacije registratorom. Podaci su uspešno preuzeti a registrator podataka o letu sadrži >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << valjane podatke", saopštio je Holandski savet za bezbednost (Dutch Safety Board, OVV).

OVV je naveo da su podaci o radu instrumenata u avionu pouzdani i da će biti analizirani zajedno sa podacima sa prve "crne kutije" na kojoj je snimljena komunikacija u pilotskoj kabini.

Podaci se analiziraju u štabu istražnog odeljenja za avio-nesreće u Farnborou, jugozapadno od Londona a dešifrovanje "crnih kutija" obavlja grupa međunarodnih eksperata iz osam zemalja.

Holandski istražitelji saopštili su juče da su podaci sa zvučnog rekordera sačuvani i da niko nije manipulisao tim uređajem.

Avion "Malezija erlajnza" (Malaysia Airlines) leteo je iz Amsterdama za Kuala Lumpur a srušio se 17. jula na istoku Ukrajine.

Među žrtvama je bilo 193 holandska državljana.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preuzeti podaci i sa druge"crne kutije"

Izvor: Akter, 24.Jul.2014

Holandski istražitelji koji predvode istragu o obaranju putničkog aviona "Boing 777" , saopštili su danas da su preuzeli podatke sa druge "crne kutije"

Nastavak na Akter...

Preuzeti podaci i sa druge "crne kutije" - nije bilo podmetanja

Izvor: Večernje novosti, 24.Jul.2014

Holandski istražitelji koji predvode istragu o obaranju putničkog aviona "Boing 777" malezijske aviokompanije na istoku Ukrajine, kada je poginulo 298 putnika i članova posade, saopštili su danas da su preuzeli podatke sa druge "crne kutije" koja sadrži tehničke podatke o letu i da njima nije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.