Premijer Ukrajine: U EU ulazimo za deset godina

Izvor: Blic, 01.Jul.2016, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer Ukrajine: U EU ulazimo za deset godina

Ukrajina će se pridružiti EU u narednih deset godina, izjavio je danas premijer te zemlje Vladimir Grojsman i poručio da Ukrajina i dalje "snažno veruje" u Uniju uprkos odluci Velike Britanije da napusti taj blok.

Grojsman je za nemačku Medijsku grupu VAC rekao da Ukrajina vidi svoju budućnost na Zapadu i pozdravio sporazum o pristupanju EU koji je, kako je ocenio, "pokretačka snaga" za reforme u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kijevu.

"Ubedjen sam da će Ukrajina biti u EU za 10 godina", rekao je Grojsman, prenosi AFP.

Ukrajinski premijer dodao je da se ta zemlja "kreće evropskim putem", stso, kako je naveo, za Ukrajinu znači "slobodu, ljudska prava i snažnu ekonomija".
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Premijer Ukrajine: U EU ulazimo za deset godina

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jul.2016

Premijer Ukrajine Vladimir Grojsman smatra da će se njegova zemlja pridružiti Evropskoj uniji u narednih 10 godina. Kako je rekao, Kijev "snažno veruje" u EU uprkos odluci Velike Britanije da napusti taj blok...Grojsman je za nemačku Medijsku grupu VAC rekao da Ukrajina vidi svoju budućnost na Zapadu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.