Preko Ukrajine do sna

Izvor: Danas, 08.Feb.2016, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preko Ukrajine do sna

Beograd - Reprezentacija Srbije večeras protiv Ukrajine ima jedinstvenu priliku da se prvi put u istoriji domaćeg futsala plasira u polufinale Evropskog prvenstva (18.30 RTS) . Biće to prilika da se još jednim trijumfom, trećim u nizu, obezbedi plasman među četiri najbolje selekcije Starog kontinenta.

Izabranici Ace Kovačevića ostvarili su primarni cilj koji su zacrtali pre starta ovog takmičenja. Plasman u četvrtfinale je obezbeđen bez većih problema. >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Ali odlične utakmice protiv Slovenije i Portugala u kojima su ubeležene pobede kao i odlazak na slabiju od dve potencijalne reprezentacije sa kojim su se “orlovi” moglli ukrstiti u drugom krugu, daju za pravo našem nacionalnom timu da može napraviti korak više na prvenstvu Evrope, pogotovo jer će imati frenetičnu podršku navijača, još veću nego na meču sa Portugalom (11 161).

Vidno zadovoljan posle pobede nad Portugalom bio je i strelac prvog gola Srbije Mladen Kocić koji je pohvalio golmana Aksentijevića, ali i upozorio na opasne Ukrajince.

- Uz fenomenalnog golmana Aksentijevića, koji je činio čuda na golu i držao nas svih 40 minuta, čekali smo svoju šansu i iskoristili je na kraju. Izbegli smo Španiju, što je najbitnije, ali nas čeka pakleno težak zadatak protiv Ukrajine. Neće biti nimalo lako, oni su jedna od najboljih reprezentacija na ovom Evropskom prvenstvu. Ali, da smo mogli da biramo, odabrali bismo Ukrajinu - naveo je strelac tri gola u dosadašnjem delu turnira.

Za razliku od domaće reprezentacije kojoj je na prethodnim Evropskim prvenstvima plasman u četvrtfinale bio maksimalan domet, Ukrajinci se mogu pohvaliti učešćem na dva finalna meča. U oba su poraženi, prvom od Španije ( EP u Rusiji 2001.), a u drugom protiv domaće Italije 2003. godine. Od tada ova bivša sovjetska republika je redovni učesnik završnice takmičenja, izuzev 2007. godine kada je na turniru u Portugalu prvenstvo završila u grupnoj fazi. Kada je reč o igračkom kadru našeg protivnika jedan od vođa ove ekipe je 32-godišnji Dimitro Bondar koji se u dosadašnjem delu turnira dva puta upisao u strelce. Od ostalih igrača izdvajaju se levonogi Sorkin i Grisina, strelci po dva pogotka u grupnoj fazi, kao i iskusni Rogačov koji je u ovom timu ima najviše nastupa.

Mnogo pribraniji od svojih kolega u polju bio je golman Miodrag Aksentijević, jedan od junaka pobede na Portugalom. Plasman u četvrtfinale iskoristio je da spusti euforiju koja vlada Srbijom posle dve pobede.

- Ne treba sada ljudi da kažu da smo korak od sna. Ovo je nešto za šta smo godinama radili i borili se. Biću surovo iskren i reći da mi nismo taktički savršena ekipa kao neke druge, poput Portugalije. Ali mi smo ekipa koja igra srcem, daje sve od sebe i dugo se spremala za ovo - “spušta loptu” Aksentijević apelujući nadležnima da pomognu ugroženim klubovima širom Srbije kako bi nastali igrači koji će u budućnosti biti deo reprezentacije.

Rikardinjo kao Maradona

Sjajan pogodak postigao je u subotu portugalski majstor s loptom Rikardinjo. Mlađa publika u Areni verovatno nije imala priliku da vidi nešto slično u Srbiji, ali one nešto starije pogodak gol omalenog Portugalaca za vođstvo svoje reprezentacije podsetio je na sličnu majstoriju Dijega Maradone koji je u dresu Barselone oktobra 1982. godine izmamio aplauz domaće publike. Argentinac je u tom meču bio strelac protiv Crvene zvezde u pobedi svoje ekipe 4:2.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.