Potrebna pomoć OEBS oko primene sporazuma o prekudi vatre

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2015, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrebna pomoć OEBS oko primene sporazuma o prekudi vatre

Lideri Francuske, Nemačke, Rusije i Ukrajine složili su se danas da od Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju zatraže pomoć oko primene sporazuma o prekidu vatre na istoku Ukrajine.

Kancelarija Fransoa Olanda je saopštila da su se predsednik Francuske, Angela Merkel, Vladimir Putin i Petro Porošenko, u telefonskom razgovoru dogovorili da zatraže od OEBS da preuzme direktniju ulogu sa ciljem poboljšanja primene sporazuma i povlačenja teškog naoružanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prenela je agencija Rojters.

Takođe će od OEBS tražiti da radi dnevne izveštaju o situaciji na istoku Ukrajine.

U saopštenju ukrajinskog predsednika, objavljenom na njegovom sajtu, se navodi da su lideri podržali predlog Kijeva da se posmatrači OEBS rasporede u delove istočne Ukrajine gde se ne poštuje primirje.

Agencija Tass je javila da su Putin, Merkel, Oland i Porošenko istakli da bi Crveni krst trebalo da ima aktivniju ulogu u dopremanju pomoći stanovnicima Donbasa.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.