Potrebna pomoć OEBS-a oko primene sporazuma

Izvor: RTS, 03.Mar.2015, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrebna pomoć OEBS-a oko primene sporazuma

Situacija u Ukrajini se poboljšava, ali treba još da se radi na tome, konstatovali su u telefonskom razgovoru francuski predsednik Fransoa Oland, nemačka kancelarka Angela Merkel i ruski i ukrajinski predsednici Vladimir Putin i Petro Porošenko.
U saopštenju iz Jelisejske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << palate, koje prenosi Beta, navodi se da je razmotreno stanje sprovođenja paketa mera usvojenog u Minsku 12. februara. "Napredak je konstatovan, ali situacija treba da se poboljša", piše u saopštenju.

Četvoro lidera dogovorili su se da zatraže od Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) da ima direktniju ulogu kako bi se poboljšala primena prekida vatre i povlačenje teškog naoružanja i da daje dnevne izveštaje o njihovom sprovođenju.
Oni su takođe ocenili da bi oslobađanje zatvorenika i humanitarna pomoć trebalo da se sprovodi uz pomoć Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, navodi se u saopštenju.
Precizirano je da će se predstavnici ministarstava spoljnih poslova zemalja na koje se ovo odnosi sastati u petak da razmotre primenu paketa mera usvojenih u Minsku. 
Rešenje ukrajinske krize je bilo predmet intenzivne diplomatske aktivnosti i u Ženevi, tokom otvorene sednice Saveta za ljudska prava Ujedinjenih nacija.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DOGOVOR ČETVORKE Oland, Merkel, Putin i Porošenko o stanju u Ukrajini

Izvor: Blic, 03.Mar.2015

Situacija u Ukrajini se poboljšava, ali treba još da se radi na tome, ocenili su francuski predsednik Fransoa Oland, njemački kancelar Angela Merkel i ruski i ukrajinski predsednici Vladimir Putin i Petro Porošenko...U saopštenju iz Jelisejske palate navodi se da je razmotreno stanje provođenja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.