Posmatrači OEBS-a: Sve strane u Donbasu su u povišenoj vojnoj pripravnosti

Izvor: Vostok.rs, 01.Avg.2015, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posmatrači OEBS-a: Sve strane u Donbasu su u povišenoj vojnoj pripravnosti

01.08.2015. -

Posmatrači OEBS-a u Ukrajini upozorili su da su sve tri strane u konfliktu kijevske snage i Narodna vojska Donjecke i Luganske Republike u visokoj pripravnosti za nastavak sukoba.

Zamenik šefa posmatračke misije OEBS, Aleksandar Hug, izjavio je: „Obe strane su u povišenoj vojnoj pripravnosti i obe su dobro pripremljene. Sama ta pripremljenost je vojna aktivnost po sebi”.

Hug naglašava da su on i njegove kolege registrovali gomilanje vojne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << tehnike na zbornim mestima, pripremu vojnika u blizini linija razgraničenja, gradnju složenih fortifikacija, bunkera i prepreka, kao i – miniranje teritorije”.

Hug se osvrnuo i na okršaje i čarke koje traju od samog trenutka zaključivanja primirja u Minsku:

„Većina bitaka koje imamo priliku da posmatramo – statičnog je karaktera. Nema ofanzivnih akcija. Linije dodira ostaju nepromenjene”.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

fakti
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 01.08.

Izvor: Vostok.rs, 02.Avg.2015, 10:01

02.08.2015. -..  ..Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  .. ..Situacija na frontu za 31.07. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje..Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod..  ..  OVDE možete...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.