Porošenko za ukidanje statusa neutralnosti Ukrajine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2014, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko za ukidanje statusa neutralnosti Ukrajine

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko uputio je parlamentu na razmatranje nacrt zakon o ukidanju statusa vojne neutralnosti Ukrajini, navedeno je na veb-stranici predsednika.

Svrha zakona je, kako se kaže, da se stvore dodatni mehanizmi obezbeđivanja suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nezavisnosti Ukrajine.

"Status neutralnosti Ukrajine pokazao se kao neefikasan u kontekstu odbrane zemlje od strane agresije i pritiska. Činjenica da se Ukrajina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nalazi u 'sivoj' tampon zoni, između moćnih sistema kolektivne odbrane, na duže staze je dodatni izazov za našu zemlju", poručio je Porošenku u obrazloženju nacrta zakona.

Članstvo u NATO za ukrajinskog predsednika je, kako navodi AFP, jedan od prioriteta njegove spoljne politike.

Iako je NATO 2008. godine razmatrao eventualno članstvo Ukrajine, nikad nije utvrđen konkretan datum njenog prijema u Alijansu, podseća francuska agencija.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porošenko za ukidanje statusa neutralnosti Ukrajine

Izvor: Studio B, 19.Dec.2014

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko uputio je parlamentu na razmatranje nacrt zakon o ukidanju statusa vojne neutralnosti Ukrajini, navedeno je na veb-stranici predsednika...Svrha zakona je, kako se kaže, da se stvore dodatni mehanizmi obezbeđivanja suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nezavisnosti...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.