Porošenko traži da separatisti u Donbasu odustanu od svojih izbora

Izvor: Blic, 02.Sep.2015, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko traži da separatisti u Donbasu odustanu od svojih izbora

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko insistirao je danas da ekstremisti moraju da odustanu od ideje da organizuju ilegalne izbore u Donbasu, odnosno područjima oko Donjeska i Luganjska.

Tokom sastanka sa Martinom Zajdikom, predstavnikom Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Trilateralnoj konktak grupi za rešavanje situacije u Donbasu, ukrajinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predsednik je zatražio hitne razgovore o planu za lokalne izbore u pojedinim područjima Donjecka i Luganska, budući da oni nisu u skladu sa ukrajinskim propisima i standardima OEBS, preneo je Ukrinform.

"Moramo da organizujemo izbore strogo u skladu sa sporazumom iz Minska - u skladu sa ukrajinskim pravosuđem, principima Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHIR) uz prisustvo stranih posmatrača koji će garantovati poštovanje standarda OEBS", rekao je Porošenko.

On je dodao da svaki izbori moraju biti slobodni i fer.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Porošenko traži odustanje od "ilegalnih izbora"

Izvor: RTS, 02.Sep.2015

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko poručio je da "ekstremisti moraju da odustanu od ideje da organizuju ilegalne izbore u Donbasu". . Porošenko je tokom sastanka sa predstavnikom Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.