Porošenko podržava Jacenjuka za novog premijera Ukrajine

Izvor: BKTV News, 31.Okt.2014, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko podržava Jacenjuka za novog premijera Ukrajine

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko podržava ideju da se Arsenij Jacenjuk nominuje za novog premijera.

„Predložio sam da moja frakcija u Vrhovnoj Radi nominuje Jacenjuka za šefa novog kabineta“, napisao je na tviteru Porošenko.
Prema rezultatima parlamentarnih izbora, „Blok Petra Porošenka“ osvojio je 22,16 odsto glasova, dok je „Narodni front“ koji je predvodio Jacenjuk osvojio 21,83 odsto glasova.
Predstavnici tri partije, koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ušle u parlament na osnovu rezultata izbora, sastaće se tokom dana da bi razgovarali o sastavu koalicije u parlamentu.
Jacenjuk je ranije predložio formiranje koalicije Evropska Ukrajina i pozvao je „Blok Petra Porošenka“ za strateškog partnera. On je predložio da u koaliciji učestvuju i partije Samopomoć, Otadžbina i Radikalna partija Olega Ljaška.
Izvor: tanjug
The post Porošenko podržava Jacenjuka za novog premijera Ukrajine appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Twiter

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.