Porošenko i za krvoproliće pred Vrhovnom Radom optužio – Rusiju

Izvor: 011vodič.com, 03.Sep.2015, 03:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko i za krvoproliće pred Vrhovnom Radom optužio – Rusiju

UKRAJINSKI predsednik Petar Porošenko i njegov režim imaju pravu – maniju gonjenja.
Porošenko je optužio Rusiju da „širi kampanju destabilizacije Ukrajine“, ali mu to nije bilo dovoljno, pa je dugu ruku Kremlja osumnjičio i za poslednje okršaje pred Vrhovnom Radom (parlamentom) u kojima su ubijena tri čoveka.
U inervjuu televiziji Sky News, ukrajinski lider je rekao: „Rusija pokušava da destabilizuje >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << situaciju u Ukrajini i za to koristi naše desničarske grupe, ali ne samo njih“.
Ovome je još dodao: „Politika Moskve je u poslednje vreeme poprimila nepredviljivi karakter. Neka dejstva Rusije nisu pretnja samo Ukrajini, nego i evropskoj i globalnoj bezbednosti“.
Po običaju, Porošenko za sve što je izgovorio – nije ponudio ni jedan jedini ni poludokaz.
Ukrajinska policija je uhapsila devet osoba koje sumnjiči da su bile organizatori krvoprolića ispred Vrhovne Rade.
#fakti
The post Porošenko i za krvoproliće pred Vrhovnom Radom optužio – Rusiju appeared first on Politika.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.