Porošenko: Sporazum iz Minska nije sproveden

Izvor: Akter, 30.Jun.2015, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Sporazum iz Minska nije sproveden

Rusija nije ništa sprovela iz sporazuma iz Minska od 12. februara, izjavio je danas ukrajinski predsednik Petro Porošenko, optužujući Moskvu da "nastavlja da šalje ljudstvo, oružje i novac teroristima iz Donbasa", na istoku Ukrajine

U intervjuu za italijanski Korijere dela sera, Porošenko je rekao da je "spreman za dijalog", ali da Moskva nije ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << učinila po pitanju prekida vatre, povlačenja teške artiljerije, oslobađanja zarobljenika i dozvoljavanja pristupa inspektorima Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u zonama konflikta".

"Naš parlament razmatra zakon o organizovanju lokalnim izborima u tim oblastima (Donbas). Spremni smo da obnovimo uništene gradove i sela. Spremno smo da oporavimo bankarski sistem", rekao je ukrajinski predsednik.

Međutim, kako je naveo, to ne može da se učini dok, kako je rekao, "banditi" naoružani "kalašnjikovima" zaustavljaju humanitarne konvoje i pljačkaju novac koji Kijev šalje.

Porošenko je rekao da su "evropske sankcije neophodne sve dok se Rusija ne ubedi da povuče svoje snage iz Ukrajine".

Primirje na istoku Ukrajine uvedeno je 15. februara posle potpisivanja mirovnog sporazuma u Minsku.

Ipak, nasilje se pojačalo početkom juna kada su separatisti krenuli u ofanzivu na Marinku, selo koje je ostalo pod kontrolom vladinih snaga, 20 kilometara od Donjecka.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Porošenko: Moskva i dalje naoružava teroriste

Izvor: B92, 30.Jun.2015

Rusija nije ništa sprovela iz sporazuma iz Minska od 12. februara, izjavio je ukrajinski predsednik Petro Porošenko...On je optužio Moskvu da "nastavlja da šalje ljudstvo, oružje i novac teroristima iz Donbasa", na istoku Ukrajine...U intervjuu za italijanski Korijere dela sera, Porošenko je rekao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.