Porošenko: Reforme uprkos ratu

Izvor: B92, 01.Avg.2014, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Reforme uprkos ratu

Kijev -- Rat nije razlog da se odlažu ekonomske reforme, izjavio je ukrajinski predsednik Petar Porošenko.

Porošenkova izjava dolazi dan nakon što je parlament usvojio mere za koje vlada tvrdi da su neophodne kako bi se finansirala armija i izbegla zaostajanja u otplati dugova.

"Juče se desio vrlo važan događaj u parlamentu - uspeli smo da izbegnemo ozbiljnu političku krizu", tvrdi Porošenko, a prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rojters.

Poslanici Rade su u četvrtak odobrili izmene budžeta za ovu godinu s obzirom na pad prihoda i nužnost izdvajanja dodatne 9,1 milijarde grivni (758 miliona dolara) za finansiranje vojske.

Takođe je odobreno formiranje konzorcijuma sa evropskim i američkim kompanijama za upravljanje sistemom distribucije gasa u zemlji, a odbijena je i ostavka premijera Arsenija Jacenjuka, ponuđena nakon što se parlament prošle nedelje negativno izjasnio o merama koje je sada odobrio.

Premijer Jacenjuk je tvrdio da će to dovesti do kašnjenja u izmirivanju ukrajinskih dugova, kao i odlaganja odobravanja dodatnih sredstava MMF-a za tu zemlju, iz paketa pomoći vrednog 17 milijardi dolara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rat nije razlog da se odlažu ekonomske reforme

Izvor: Akter, 01.Avg.2014

Rat nije razlog da se odlažu ekonomske reforme, izjavio je danas ukrajinski predsednik Petar Porošenko, dan nakon što je parlament usvojio mere za koje vlada tvrdi da su neophodne kako bi se finansirala armija i izbegla zaostajanja u otplati dugova.."Juče se desio vrlo važan događaj u parlamentu...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.