Porošenko: Kijev će za pet godina aplicirati za članstvo u EU

Izvor: Blic, 28.Apr.2015, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Kijev će za pet godina aplicirati za članstvo u EU

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je da će njegova zemlja u narednih pet godina najverovatnije postići neophodne uslove kako bi aplicirala za članstvo u Evropskoj uniji.

On je na samitu EU i Ukrajine u Kijevu ocenio da njegova zemlja zaslužuje da bude integralni deo EU, naglasivši da je članstvo ključni cilj njegove vlade.

Razgovorima u Kijevu prisustvovali su brojni evropski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zvaničnici, uključujući i predsednika Evropske komisije Žan-Klod Junkera i predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska.

Članstvo Ukrajine u EU bilo je u središtu političkog pokreta koji je kulminirao prošle godine zbacivanjem bivšeg predsednika Viktora Janukoviča, jer je on izazvao gnev dela javnosti zbog odustajanja od produbljivanja trgovinskih veza sa Evropskom unijom.

Agencija AP, međutim, ocenjuje da reformisanje ukrajinske ekonomije, ogrezle u korupciju, kako bi bila više u skladu sa evropskim standardima, teče sporo od kako je Porošenko došao na vlast.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.