Izvor: Danas, 28.Jan.2015, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginulo devet ukrajinskih vojnika

Kijev, Brisel - Ukrajinske oružane snage su juče saopštile da je devet vojnika poginulo, dok ih je 29 ranjeno, proteklih dana u borbama protiv proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine.

Portparol oružanih snaga Vladislav Seleznjov je izjavio da se najžešće borbe vode oko grada Debaljceva, koji separatisti napadaju sa dve strane, pokušavajući da opkole ukrajinske snage, javlja AP.

Šefovi država i vlada Evropske unije su juče u Briselu predočili mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << uvođenja dodatnih sankcija Rusiji zbog pogoršanja bezbednosne i humanitarne situacije u istočnoj Ukrajini i „očiglednog nastavka podrške Rusije separatistima, što naglašava odgovornost Rusije“.

Vođe EU su „osudili ubijanje civila u bezobzirnom bombardovanju ukrajinskog grada Mariupolja 24. januara ove godine“ i zatražili od šefova diplomatija Unije da „imajući u vidu pogoršavanje situacije razmotre situaciju i prikladne poteze, posebno dodatne restriktivne mere“ prema Rusiji.

Lideri Unije podvlače da sankcije protiv Rusije imaju za cilj da se izdejstvuje primena sporazuma iz Minska, kojim su se Ukrajina i Rusija obavezale na obustavu sukoba i političke pregovore o rešavanju ukrajinske krize.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.