Poginulo 11 ukrajinskih vojnika

Izvor: RTV Pink, 13.Avg.2014, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginulo 11 ukrajinskih vojnika

Za 24 sata poginulo 11 ukrajinskih vojnika, 41 ranjen



Najmanje 11 ukrajinskih vojnika je poginulo, a 41 je ranjen u "antiterorističkoj operaciji" na istoku Ukrajine za protekla 24 sata, izjavio je danas predstavnik ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) Andrej Lisenko. Kako je prenela ukrajinska agencija Ukrinform, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << u te gubitke ukrajinskih snaga nisu uključene žrtve "incidenta kod Donjecka". Ranije danas agencije su javile da je najmanje sedam pripadnika Desnog sektora ubijeno, a 13 ranjeno u napadu na vozilo kojim su se prevozili, kod ulaza u Donjeck. Prema rečima Lisenka, još nema precizne informacije o tom događaju. Naknadno je pres sekretar Desnog sektora Borislav Berjoza na svom nalogu na "Fejsbuku" napisao da je u napadu na vozilo poginulo 12 članova tog nacionalističkog pokreta. Lisenko je, kako prenosi RIA Novosti, rekao da se sada borbe vode kod Donjecka, Luganska, Alčevska, Krasnog Luča, Krasnodona, Gorlovke, Makejevke, Ilovajska, ŠAhtjorska, Toreza, Snježnog. Ta agencija ranije danas javila je da je Donjeck bio izložen artiljerijskoj paljbi. Prema izveštaču RIA Novosti, najmanje dve osobe su poginule u jutarnjem granatiranju tog grada. Prethodno su donjecke gradske vlasti saopštile da je protekla noć bila izuzetno napeta, da su se čule eksplozije i plotuni iz teškog oružja i da je ranjeno pet ljudi.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTV Pink...






Povezane vesti

"Desni sektor" upao u zasedu, 12 mrtvih

Izvor: RTS, 13.Avg.2014

Ukrajinska vojska nastavlja artiljerijsku paljbu po Donjecku u kojoj su poginule tri osobe. U najnovijim sukobima poginulo i 11 ukrajinskih vojnika. Ubijeno je i dvanaest pripadnika Desnog sektora nadomak Donjecka. Ukrajinske vlasti najavljuju da neće dozvoliti ulazak humanitarnog konvoja iz Rusije...15.45...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.