Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Dec.2014, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuli 3 ukrajinska vojnika i 14 separatista

Tri ukrajinska vojnika poginula su danas u sukobima oko aerodroma u Donjecku, prvim od kako je 9. decembra uspostavljeno novo primirje na istoku Ukrajine.

To je novinarima danas rekao ukrajinski predsednik Petro Porošenko. On je dodao i da su separatisti "izgubili 14 svojih boraca, i da je jedan od njih uhvaćen".

"Borbe kod aerodroma Donjecka su sad završene i pobunjenici su se povukli. Nažalost, potvrđeno je da su tri osobe poginule", rekao je Porošenko.

Više desetina pobunjenika napalo je ukrajinske snage, ali njihov "napad" je odbijen, kazao je on.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Sukobi oko aerodroma u Donjecku, tri vojnika poginula

Izvor: Blic, 29.Dec.2014

Tri ukrajinska vojnika poginula su danas u sukobima oko aerodroma u Donjecku, prvim od kako je 9. decembra uspostavljeno novo primirje na istoku Ukrajine, potvrdio je ukrajinski predsednik Petro Porošenko. ...On je dodao i da su proruski separatisti izgubili 14 svojih boraca, i da je jedan od njih uhvaćen..."Borbe...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.