Počuči zakazano suđenje zbog Žena u crnom, on otišao u Ukrajinu

Izvor: Blic, 17.Sep.2014, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počuči zakazano suđenje zbog "Žena u crnom", on otišao u Ukrajinu

Sudjenje bivšem portaprolu posebnih jedinica policije Radomiru Počuči zbog poziva na prebijanje "žena u crnom" upućenog preko Fejsbuka, zakazano je za danas pred Višim sudom u Beogradu. Mediji su, međutim, preneli da je Radomir Počuča (44), koji je radio i kao novinar i voditelj TV Pink objavio na svom profilu na Fejsbuku da je trenutno u Ukrajini, gde se navodno bori na strani proruskih trupa.

Portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić rekla je Tanjugu da sud o tome nije obavešten.

Ona je napomenula da za krivično delo za koje se tereti Počuca nije predviđena obavezna odbrana od strane advokata.

Počuča se tereti za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, a pošto prisustvo advokata nije obavezno, to znači da bi sudjenje moglo da se održi i ako je u toku štrajk advokata, ako se Počuča pojavi na sudjenju u Palati pravde.

Počuča je objavio saopštenje na Fejsbuku, kojim navodi da se nalazi u Ukrajini.

"Jesam, otisao sam u Donbas da se borim protiv zla koje preti mojoj svetoj Otadzbini Rusiji... Dosao sam među braću, da podelimo teret borbe protiv neljudi koji se klanjaju Sotoni, novcu, profitu i kojima je bitno da se predaju najnižim oblicima strasti, i zadovoljenju animalnih nagona...Nisam dosao kao plaćenik, ne za novac, nego iz svesnog uverenja da se mora postaviti brana zlu, inače će prevladati. Ko će, ako neću ja. Ko nam dodje, dobrodošao je. Ko ne želi, ne mora".

On je, inače, optužen, jer je preko svog Fejsbuk profila 25. marta pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da "ne troše pesnice između sebe", već da se udruže i da pretuku "Žene u crnom" koje su na Trgu republike u Beogradu obeležile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.

Postupak protiv njega sprovelo je Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal, jer je izvršeno preko društvene mreže.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SUD RASPISUJE POTERU ZA POČUČOM: Neka dođu u Ukrajinu da me hapse!

Izvor: Kurir, 17.Sep.2014

Novinar otišao da se bori na strani prorusa i danas se neće pojaviti na suđenju po tužbi Žena u crnom, na čiji je linč pozivao..BEOGRAD - Radomir Počuča (44), novinar i nekadašnji voditelj na TV Pink, otišao je u Donbas u Ukrajinu da ratuje na strani prorusa, a ako se danas ne pojavi na suđenju...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.