Počeli zajednički manevri Ukrajine i NATO

Izvor: Blic, 31.Avg.2015, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli zajednički manevri Ukrajine i NATO

Zajednička vojna vežba ukrajinskih snaga i NATO-a počela je na jugu Ukrajine, preneli su danas ruski mediji.

- Cilj vežbe je uvežbavanje multinacionalne bezbednosne operacije u kriznom regionu - saopštila je pres služba ukrajinskog Ministarstva odbrane.

Kopnene, pomorske i vazduhoplovne vežbe trajaće do 12. septembra i treba da poboljšaju saradnju ukrajinskih i NATO snaga, dodaje se u saopštenju, preneo je "Sputnjik".

Manevri >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se odvijaju pod okriljem Alijansinog programa Partnerstvo za mir u regionu Odese i Nikolajeva. U njima učestvuje oko 2.500 vojnika iz Bugarske, Nemačke, Grčke, Italije, Britanije, Rumunije, Švedske, Turske i Moldavije, kao i oko 1.000 vojnika iz Ukrajine.

SAD učestvuju sa oko 400 mornara, raketnim razaračem "Donald Kuk" i mornaričkim patrolnim avionom "P-3C".

Očekuje se da će u manevrima učestvovati 14 brodova, osam aviona i helikoptera te oko 90 vozila.

Ovakvi manevri održavaju se redovno u Ukrajini od 1997. godine.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.