PUCAJU, PA PITAJU:Panduri pokosili petoricu svojih

Izvor: Mondo, 04.Dec.2016, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUCAJU, PA PITAJU:Panduri pokosili petoricu svojih

Petorica ukrajinskih policajaca greškom su ubijena kada su u njih pucale njihove kolege misleći da se radilo o članovima razbojničke bande, saopštilo je danas ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Foto: AP Photo/Mindaugas Kulbis

Kako je na društvenoj mreži Fejsbuk naveo zamenik ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko, ubijena su dvojica policajaca u civilu, dvojica pripadnika Nacionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << garde i jedan pripadnik specijalnih snaga.

Incident se dogodio u mestu Knjazičiju, oko 30 kilometara istočno od Kijeva, dok su se dva policajca pripremala za hapšenje članova organizovane razbojničke bande, nakon čega se u obližnjoj kući aktivirao sigurnosni alarm.

Pripadnici Nacionalne garde stigli su na mesto dogadjaja i uhapsili policajce u civilu, misleći da su razbojnici, a ostali policajci su na njih otvorili vatru, verujući da su provalnici zarobili njihove kolege.

Razbojnici su uspeli da pobegnu, ali su ubrzo uhapšeni pošto su pokušali da odu u Kijev.

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko napisao je na Tviteru da je potrebno istražiti slučaj kako bi krivci bili kažnjeni.

Ukrajinsko tužilaštvo saopštilo je da je pokrenulo istragu incidenta.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubijeno pet policajaca, kolege greškom pucale u njih

Izvor: B92, 04.Dec.2016

Kijev -- Petorica ukrajinskih policajaca greškom su ubijena kada su u njih pucale njihove kolege misleći da se radilo o članovima razbojničke bande...Kako je na društvenoj mreži Fejsbuk naveo zamenik ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko, ubijena su dvojica policajaca u civilu, dvojica...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.