Oslobođena Nadežda Savčenko

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Maj.2016, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođena Nadežda Savčenko

Ukrajinski pilot Nadežda Savčenko oslobođena je danas iz ruskog zatvora i nalazi se na putu za Ukrajinu, izjavio je neimenovani zvaničnik iz ukrajinskog predsedništva za agecniju AP.

Ruska televizija RT javlja, pozivajući se na neimenovane izvore, da su dva ruska vojnika uhašena u Ukrajini oslobođeni i da su poleteli za Rusiju.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je prošlog meseca rekao da se s ruskim predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Vladimirom Putinom dogovorio o oslobođenju Savčenkove i nagovestio da će ona biti razmenjena za dva ruska vojnika.

Advokat: Obavljene pripreme za razmenu Savčenkove i ruskih vojnika

Pripreme za razmenu ukrajinskog pilota Nadežde Savčenko i dva ruska vojnika su obavljene, izjavio je danas advokat jednog do Rusa Valentin Ribin.

Ruski vojnici Aleksandar Aleksandrov i Jevgej Jerofejev podneli su molbu za pomilovanje koje treba da odobri ukrajinski predsednik Petro Porošenko, rekao je Ribin ruskoj agenciji TASS i dodao da je u toku ista procedura što se tiče Savčenko u Rusiji.

Ishod tih mera biće poznat do večeras, rekao j Ribin.

Jedan od advokata Savčenkove Mark Fejgin izjavio je u utorak da pokušava da je ubedi da podnese molbu za pomilovanje. Drugi advokat Ilija Novikov nije danas želeo da kaže da li je Savčenkova potpisala ta dokumenta.

Agencija Interfaks navodi, pozivajući se na neimenovane izvore, da se avion s dvojicom Rusa priprema da danas poleti iz Kijeva za Rostov na Donu, na jugu Rusije blizu mesta gde se nalazi ukrajinski pilot.

Porpošenko je prošlog meseca rekao da se s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom dogovorio o oslobođenju Savčenkove i nagovestio da će ona biti razmenjena za dva ruska vojnika.

Savčenkova je u martu u Rusiji osuđena na 22 godine zatvora zbog navodne umešanosti u ubistvo dvojice ruskih novinara na istoku Ukrajine 2014.

Aleksandrov i Jerofjev uhapšeni su u maju prošle godine u Luganskoj oblasti i osuđeni su za terorizam i učestvovanje u ratu na istoku Ukrajine na 14 godina zatvora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

(VIDEO,FOTO) PUTIN POMILOVAO SAVČENKOVU: Ukrajinka zamenjena za ruske vojnike

Izvor: Kurir, 25.Maj.2016

...Savčenko je avionom ukrajinskog predsednika Petra Porošenka poletela za Kijev, rekao je zvaničnik agenciji AP, pod uslovom da ne bude imenovan..Ruska televizija RT javlja, pozivajući se na neimenovane izvore, da su dva ruska vojnika uhapšena u Ukrajini takođe oslobođena i da su poleteli za...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.