Izvor: Press, 21.Nov.2014, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odnos Rusije prema Ukrajini je teroristički"

Predsednica Litvanije Dalija Gribauskaite osudila je odnos Rusije prema Ukrajini i navela da je politika zvanične Moskve prema susednoj državi teroristička.
“Ukrajina se danas bori za svoj mir, kao i za mir svih nas. Ako teroristička država, koja sprovodi otvorenu agresiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prema svojim susedima ne bude bila zaustavljena, agresija će se proširiti Evropom“, navela je Gribauskaite.

 
Ona je navela da je neophodno Ukrajini pružiti veliku podršku, kako političku, tako i ekonomsku, humanitarnu i vojnu. 

“To je neophodno ljudima koji su izabrali demoratski put. Oni su odlučili gde žele da idu, bez pritiska, bez vojnih intervencija, bez agresije“, smatra Gribauskaite. 

Predsednica Litvanije je istakla da je država koju predvodi svesna da je neophodna borba za mir, nezavisnost i suverenitet. 

“Niko ne sme da diktira kako neka država živeti, bez obzira kakva je, velika ili mala. To radi Kremlj, to radi trenutni vrh Rusije i takve akcije ne smeju da se tolerišu“, zaključiča je Gribauskaite.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.