Izvor: BalkanRock.com, 17.Sep.2015, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlično otvaranje Good Vibrations sezone uz Stoned Jesus, Greenleaf i Umor

Stoned Jesus

Nije prošla ni godina dana otkad su ukrajinski psihodelični rockeri Stoned Jesus posjetili Zagreb, a već nam se vraćaju i to da bi otvorili novu sezonu popularnog Good Vibrations programa s bendovima Greenleaf i Umor kroz koncertnu večer koja je od strane Vintage Industrial Bara bila pun pogodak.

Umor

Zagrebački doom bend Umor bio je savršeno >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << prikladan za najavu programa koji nosi ovakvo ime, što je postalo jasno iste sekunde kad je njihova teška glazba zavibrirala čitavim prostorom. Dečki nisu odsvirali prevelik dio svoje diskografije (kako to inače biva s 15-minutnim pjesmama), no vrhunac su sigurno bile odlične izvedbe pjesme “Binding”, koja se može čuti na njihovom split albumu s Cojonesima, i “Opportunity to be Heard” s prošlogodišnjeg albuma “Held Us Silent For a Moment”.

Nakon domaćih snaga, pozornicu su zauzeli švedski stoneri Greenleaf koji su počeli kao side project gitarista i producenta benda Dozer, Tommija Holappe i Bengta Bäckea. Danas je Greenleaf samostalan bend koji svakim novim albumom postaje sve popularniji među publikom. Njihov posljednji studijski uradak “Trails & Passes” odlično je primljen, a posjetitelji sinoćnjeg programa imali su užitak čuti dobar dio albuma.

Greenleaf

Na njihovoj setlisti našle su se pjesme poput “Ocean Deep” i “With Eyes Wide Open”, a dečki su apsolutno zavladali pozornicom i svojom su divljom energijom oživjeli publiku koja se opustila tijekom atmosferičnog sludge seta Umora. Greenleaf su odsvirali i neke starije stvari, kao “Stray Bullet Woman”, koja publici nije bila ništa manje poznata iako je objavljena daleke 2007. godine na albumu “Agents of Ahriman”. Posjetitelji su imali priliku čuti i novu stvar, “A Million Fireflies”, koja se trenutno može čuti samo na njihovim live izvedbama, gdje je redovito promoviraju.

Tek oko 23:30h, nakon što su organizatori ovog eventa poželjeli dobrodošlicu, nastupile su zvijezde večeri, sve popularniji Ukrajinci Stoned Jesus koji su prošle godine isto u sklopu Good Vibrationsa napravili fantastičan show. U međuvremenu su objavili svoj treći studijski album koji je dobio ogromnu količinu pozitivnog feedbacka i koji je dosta živahniji od svojih prethodnika.

Tijekom nastupa, izmjena starijih i novih pjesama bila je konzistentna, pa su se tako mogle čuti “Silkworm Confessions” i “YFS” s najnovijeg albuma “The Harvest”, “Indian” sa “Seven Thunders Roar” iz 2012. godine i čitavi prvijenac iz 2010. godine pod nazivom “First Communion”.

Na sveopće oduševljenje prepunog kluba, Stoned Jesus su odsvirali i odličnu “Here Come the Robots”, Sid je svukao svoju Dopelord majicu, a na pozornici im se pridružilo i nekoliko članova publike. Nakon bisa, odsvirali su omiljenu “I’m a Mountain” pri čijoj su izvedbi pomogli i posjetitelji koncerta, a očigledno razdragani Igor od srca se zahvalio publici i ‘Vintaž’ Baru te izrazio želju da se vidimo i dogodine.

Za kraj, da ne ispadne da su samo bendovi zaslužni za uspješan koncert, pohvale valja uputiti i Vintage Industrial Baru za kombinaciju bendova te toncima koji su se uspješno pobrinuli da visoka kvaliteta zvuka posjetiteljima omogući odlično koncertno iskustvo.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.