Oboren ukrajinski Suhoj 25

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2014, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oboren ukrajinski Suhoj 25

Ukrajinski borbeni avion oboren je uz pomoć ruskog protivvazdušnog sistema na istoku Ukrajine, gde se urkajinske snage bore sa proruskim aktivistima, saopštila je danas ukrajinska vojska.

"Ruski protivvazdušni sistem oborio je borbeni avion Su-25. Pilot je uspeo da se katapultira", navedeno je u saopštenju ukrajinske vojske, u kome nije precizirana lokacija gde se incident dogodio, ali je navedeno da je avion oboren u petak ujutru, preneo je AFP.

U saopštenju se negiraju tvrdnje proruskih aktivista da su oborili četiri ukrajinska aviona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kijev: Oboren jedan "suhoj 25"

Izvor: RTS, 30.Avg.2014

Ukrajinski borbeni avion oboren je uz pomoć ruskog protivvazdušnog sistema na istoku Ukrajine, gde se ukrajinske snage bore sa proruskim aktivistima, saopštila je ukrajinska vojska...Ukrajinska vojska nije precizirala lokaciju gde se incident dogodio, ali je navedeno da je avion oboren u petak ujutru,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.