Obama i Kameron obećali zajedničku podršku Ukrajini

Izvor: Press, 04.Sep.2014, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama i Kameron obećali zajedničku podršku Ukrajini

"Rusija je prekršila pravila svojom nezakonitom aneksijom Krima, a njene trupe na ukrajinskoj teritoriji prete i ugrožavaju suverenu državu", navedeno je u saopštenju, prenela je agencija AFP.
Kako su istakli Obama i Kameron, Rusija pokušava da primora suverenu državu da odustane od svojih prava i da joj odredi budući put uz cevi pušaka.
"Mi treba da podržimo pravo Ukrajine da odredi svoju demokratsku budćnost", navela su dvojica lidera.
U saopštenju, objavljenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << uoči početka samita NATO u Velsu, istaknuto je da bi NATO trebalo da izgradi "dugotrajno" prisustvo u istočnoj Evropi uz podršku snaga za brza reagovanja sa kopna, mora i iz vazduha kao i specijalnih snaga "koje mogu da se za kratko vreme rasporede bilo gde na svetu".

 
Obama i Kameron su istakli da neće posustati u njihovoj borbi protiv ekstremista Islamske države u Iraku i Siriji, koji su ubili dvojicu američkih novinara i prete ubistvom zarobljenog Britanca.
Teroristi se varaju ako misle da će naša borba oslabiti zbog njihovih pretnji, naveli su u zajedničkom saopštenju Obama i Kameron, zaključivši da se "zemlje kao što su SAD i Velika Britanija ne plaše varvarskih ubica".
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   NATO skup

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.