OEBS žali zbog porasta incidenata u Ukrajini

Izvor: Vostok.rs, 03.Maj.2015, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS žali zbog porasta incidenata u Ukrajini

03.05.2015. -

Šef Specijalne posmatračke misije OEBS-a (SMM) u Ukrajini, ambasador Ertugrul Apakan, izrazio je duboko žaljenje zbog porasta incidenata u prethodna dva dana, uključujući pucnjavu u blizini patrola misije.

Najozbiljniji incident dogodio se u subotu kada je pucano na patrolu u mestu Širokine, ali nije bilo povređenih, saopšteno je iz OEBS-a.

Takođe, danas, četiri minobacačke granate pale su u blizini patrole SMM u blizini aerodroma >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << u Donjecku, navodi se u saopštenju.

Ista patrola našla se dva sata kasnije na meti unakrsne vatre, ali niko nije povređen.

Šef Misije je izrazio zabrinutost i zbog incidenta od 1. maja, kada su se pripadnici bataljona na terenu umešali u rad jednog posmatračkog punkta SMM u blizini mesta Širokine.

„SMM je nenaoružana civilna misija. Da bi mogli da u potpnunosti izvršimo zadatke koji su nam dati na osnovu sporazuma iz Minska i od strane 57 zemalja, potreban je neometan, i prvenstveno, bezbedan pristup svim područjima u zoni konflikta", naveo je ambasador.

On je ponovio poziv svim stranama da pokažu maksimalnu uzdržanost i da učine sve da bi osigurali bezbednost posmatračima OEBS-a, navodi se u saopštenju.

Apakan je dodao da SMM nastavlja da revidira svoje mere bezbednosti kao odgovor na događaje na terenu.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

sputnik
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Incident

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.