OEBS: Rusija da povuče snage i opremu iz Ukrajine

Izvor: Press, 24.Nov.2014, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS: Rusija da povuče snage i opremu iz Ukrajine

Na Rusiji je da preduzme hitne i konkretne korake ka mirnom rešavanju sukoba u Ukrajini, rekao je danas predsedavajući Parlamentarne skupštine OEBS Ika Kanerva u obraćanju na godišnjoj Parlamentarnoj skupštini NATO u Hagu.
"Ključne obaveze OEBS bile su po strani tokom ukrajinske krize. Povređen je teritorijalni integritet i suverenitet >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << države članice OEBS“, kazao je Kanerva.

On je pozvao sve strane da striktno poštuju svoje obaveze o prekidu vatre i da u celosti sprovode mere dogovorene u Minsku, dodavši da je "lopta na ruskom terenu“ i da Moskva "mora da povuče sve snage i opremu iz Ukrajine i dalje od svojih granica i okonča podršku separatističkim snagama“.

Kanerva je istakao da je samo na Kijevu odluka o tome da li će da pripada nekoj međunarodnoj organizaciji, uključujući NATO.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OEBS: Rusiji ostaje da se povuče iz Ukrajine

Izvor: RTS, 24.Nov.2014

Predsedavajući Parlamentarne skupštine OEBS-a Ika Kanerva kaže da je na Rusiji da preduzme hitne i konkretne korake ka mirnom rešavanju sukoba u Ukrajini...Ika Kanerva je, u obraćanju na godišnjoj Parlamentarnoj skupštini NATO-a u Hagu, pozvao Moskvu da povuče sve snage i oružje iz Ukrajina,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.