Izvor: Blic, 24.Avg.2017, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS: Nema napretka u procesu razmene pritvorenika u Donbasu

Na sastanku Kontakt grupe za pronalaženje rješenja u istočnoj Ukrajini nije bilo napretka u procesu razmene pritvorenika u Donbasu, izjavio je specijalni predstavnik OEBS-a Martin Sajdik.

On je nakon današnjeg redovnog sastanka Kontakt grupe u Minsku rekao da se radio o veoma komplikovanom pitanju koje je povezano sa sudbinama ljudi i da je neophodno postupiti na najodgovorniji mogući način.

- Nažalost, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne mogu reći da smo ostvarili ikakav napredak na današnjem sastanku - rekao je Sajdik.

Specijalni predstavnik OEBS-a je izjavio da su nastavljeni "intenzivni razgovori" o pitanju razmene pritvorenika nastavili u podgrupi koja se bavi humanitarnim poslovima i dodao da je šef grupe Toni Friš obavijestio učesnike sastanka da će posetiti pritvorenike u Marijupolju, Makejevci i Kahovci, prenosi TASS.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.