Novi sastanak Kontakt grupe za Ukrajinu

Izvor: Akter, 22.Maj.2015, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi sastanak Kontakt grupe za Ukrajinu

Novi sastanak Kontakt grupe za Ukrajinu biće održan 2. juna u Minsku, izjavio je danas jedan od lidera proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine Vladislav Dejnego posle sastanka s predstavnicima iz Kijeva, Moskve i OEBS-a

"Kontakt grupa će se ponovo sastati 2. juna", rekao je Dejnego posle sastanka iza zatvorenih vrata sa svim stranama koje učestvuju u mirovnim pregovorima za Ukrajinu.

Dejnego je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da je na tim sastancima bilo reči o lokalnim izborima u istočnoj Ukrajini ali je dodao da nije postignut konsenzus o tom pitanju.

Mirovni pregovori o Ukrajini nastavljeni su 6. maja u Minsku ali se odvijaju pod pritiskom zbog krhkog primirja uvedenog 15. februara.

U sukobu na istoku Ukrajine, započetom pre više od godinu dana, poginulo je 6.200 ljudi.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Novi sastanak Kontakt grupe za Ukrajinu 2. juna u Minsku

Izvor: Blic, 23.Maj.2015, 00:17

Novi sastanak Kontakt grupe za Ukrajinu biće održan 2. juna u Minsku, izjavio je juče jedan od lidera proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine Vladislav Dejnego posle sastanka s predstavnicima iz Kijeva, Moskve i OEBS-a..."Kontakt grupa će se ponovo sastati 2. juna", rekao je Dejnego posle sastanka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.