Njemcov ubijen zbog dokaza o ulozi Rusije u krizi u Ukrajini

Izvor: Press, 28.Feb.2015, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njemcov ubijen zbog dokaza o ulozi Rusije u krizi u Ukrajini

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je danas da je ruski opozicioni političar Boris Njemcov ubijen, jer je planirao da otkrije dokaze o umešanosti Rusije u konflikt u Ukrajini.
Porošenko je odao počast Njemcovu, koji je ubijen kasno sinoć, i rekao da mu je žestoki kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina pre nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sedmica rekao da ima dokaze o ulozi Rusije u krizi u Ukrajini i da namerava da ih objavi, preneo je Rojters.

"On je rekao da će otkriti uverljive dokaze o umešanosti ruskih oružanih snaga u Ukrajini. Neko se ovoga veoma plašio...Oni su ga ubili", rekao je Porošenko u televizijskoj izjavi tokom posete gradu Vinicija.

Kako su javili ruski mediji, u toku je istraga o ubistvu ruskog opozicionara Njemcova u centru Moskve i razmatraju se svi mogući motivi zločina, kako verzije vezane za njegovu političku delatnost, tako i lična neprijateljstva.

Kijev i Zapad optužuju Rusiju za gomilanje vojnika i oružja na istoku Ukrajine u sukobu koji je nastavljen uprkos zvaničnom stupanju na snagu prekida vatre 15. februara.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porošenko: Njemcov ubijen zbog dokaza o ulozi Rusije u krizi u Ukrajini

Izvor: Blic, 28.Feb.2015

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izrazio je žaljenje zbog ubistva ruskog opozicionog političara Borisa Njemcova za koga je rekao da je predstavljao "most između Ukrajine i Rusije". Predsednik Ukrajine izjavio je takođe da je Nemcov ubijen, jer je planirao da otkrije dokaze o umešanosti Rusije...

Nastavak na Blic...

"Nemcov imao dokaze da RUS napada"

Izvor: B92, 28.Feb.2015

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko rekao je da je ruski političar Boris Nemcov ubijen jer je planirao da otkrije dokaze o umešanosti Rusije u rat u Ukrajini...Porošenko je odao počast Nemcovu, koji je ubijen kasno sinoć, i rekao da mu je žestoki kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.