Nejasno da li će pregovori u Minsku početi ili ne

Izvor: Studio B, 30.Jan.2015, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nejasno da li će pregovori u Minsku početi ili ne

Izaslanik samoproglašene republike Donjeck Denis Pušilin izjavio je danas da su otkazani najavljeni pregovori u Minsku između proruskih separtista i Kijeva, ali je ukrajinska strana te navode negirala, dodajući da o tome nema informacije.

"Belorusko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je danas da predstavnici Kijeva neće doći i da su pregovori otkazani. Mi odlazimo iz Minska", rekao je Pušilin.   

Portparol ukrajinske diplomatije Evguen Perebjinis rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je, međutim, da nije dobio nikakve inforamcije o otkazivanju pregovora.   

Pregovori između Kijeva i proruskih pobunjenika trebalo je da budu održani uz učešće OEBS-a i predstavnika iz Rusije, a ruski ambasador u Ukrajini Mihail Zurabov rekao je agenciji Rija novosti - da nema nikakvih informacija o današnjim sastancima.   

Na istoku Ukrajine sukobi se nastavljaju, a samo u poslednja 24 časa stradalo je najmanje 24 osobe, među kojima 19 civila.  

 Borbe se rasplamsavaju u Delblacevu, strateškom gradu koji povezuje dva velika separatistička centra Lugansk i Donjeck.  

 Kijev je danas saopštio da kontroliše taj grad od 25.000 stanovnika, ali i da, kako napreduju proruski pobunjenici, postoji opasnost da bude opkoljeno hiljade ukrajinskih vojnika koji su tu raspoređeni.   

Poslednja runda pregovora između proruskih pobunjenika i ukrajinske vojske održana je u septembru u Minsku, kada je postignut dogovor o prekidu vatre, koji su obe strane u više navrata prekršile.   

Od izbijanja sukoba na istoku Ukrajine u aprilu prošle godine poginulo je više od 5.100 ljudi

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pregovori u Minsku: Ukrajinci se nisu pojavili?

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jan.2015

Izaslanik samoproglašene republike Donjeck Denis Pušilin izjavio je da su otkazani najavljeni pregovori u Minsku između proruskih aktivista i Kijeva, ali je ukrajinska strana te navode negirala, dodajući da o tome nema informacije.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.