Nastavljaju se napadi na DNR i LNR

Izvor: Vostok.rs, 27.Avg.2016, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljaju se napadi na DNR i LNR

Narodna milicija LNR saopštila je da ukrajinske snage poslednjih sat vremena napadaju teritoriju LNR. Napad na snage Narodne milicije vrši se u području spomenika Knezu Igoru. Saopšteno je da su kijevske snage napale i kontrolni punkt LNR Stanica Luganska.



Ministarstvo odbrane DNR saopštilo je da su kijevske snage tokom prethodnih nedelju dana 3004 puta napale teritoriju DNR. Za proteklih nedelju dana poginulo je 5 vojnika DNR a još toliko je ranjeno. Među civilnim stanovništvom poginulo je 5 a ranjeno 26 osoba.

Kijevske snage noćas su napale i Petrovski i Kuibiševski rejon Donjecka kao i donjecki aerodrom i naselje Elenovka. Pod vatrom se našlo i naselje Jasnoe u okolini Dokučaevska kao i Mineralnoe u okolini Jasinovate. Napadali su i Sahanku i Kominternovo.



Jutros rano takođe je napadnut i «Oktobarski rudnik» rudnik u okolini Petrovskog rejona Donjecka.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
srb.news-front.info

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.