Naoružavanje Ukrajine izazvalo bi nuklearni rat

Izvor: Mondo, 02.Sep.2014, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Naoružavanje Ukrajine izazvalo bi nuklearni rat"

Nekadašnji predsednik Poljske i dobitnik Nobelove nagrade za mir Leh Valensa, rekao je da bi evropska vojna pomoć Ukrajini mogla da dovede do nuklearnog sukoba Rusije i NATO.

Foto: screenshot/YouTube

"To bi moglo da izazove nuklearni rat", rekao je Valensa novinarima kada je upitan da li Evropska unija treba da šalje oružje Ukrajini i pomogne joj u borbi protiv proruskih snaga na istoku Ukrajine.

"Nuklearno oružje imaju i Rusija i NATO. Da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << li onda moramo da se međusobno uništimo", rekao je Valensa.

"Zbog toga EU nastavlja da ponavlja - ne budite ludi. Zbog toga se ona mnogo ne uključuje" u taj konflikt, rekao je Valensa.

Evropska unija, podsetio je AFP, u subotu se saglasila da Rusiji zavede nove sankcije ukoliko Moskva ne promeni svoje ponašanje u Ukrajini, a nakon što je Kijev saopštio da se ruski vojnici bore zajedno sa promoskovskim pobunjenicima.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.