Na istoku Ukrajine novih 12 žrtava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2015, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na istoku Ukrajine novih 12 žrtava

Dvanaest ljudi, među kojima sedam civila, poginulo je u poslednja 24 časa na istoku Ukrajine u sukobima ukrajinske vojske i proruskih separatista.

U Donjecku, uporištu separatista, sedam civila je ubijeno a 23 povređeno noćas, objavile su gradske vlasti. Ukrajinska vojska je saopštila da je njenih pet vojnika ubijeno, a 23 povređeno u borbama.

Borbe se rasplamsavaju između ukrajinske vojske i proruskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pobunjenika u Delblacevu, strateškom gradu koji povezuje dva velika separatistička centra Lugansk i Donjeck.

Kijev je danas saopštio da još kontroliše taj grad od 25.000 stanovnika ali kako napreduju proruski pobunjenici postoji opasnost da bude opkoljeno hiljade ukrajinskih vojnika koji su tu razmešteni.

Vođa samoroklamovane Narodne republike Donjeck Alekandar Zaharčenko uputio je danas poziv preko ruske televizije "svim ukrajinskim vojnicima" da polože oružje i da odu.

"Imate šansu da spasete svoje živote i ostanete čitavi", rekao je on.

Njima je takođe ponuđen humanitarni koridor da se povuku iz tog grada, rekao je predsednik parlamenta samoroklamovane Narodne republike Donjeck Andrej Purgin.

Novi mirovni pregovori o Ukrajini danas treba da se održe u Minsku.

Belorusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da će se predstavnici Ukrajine, Rusije, proruskih pobunjenika i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) sastati u Minsku, gde je u septembru potpisan sporazum o prekidu vatre koji su obe strane sukoba u Ukrajini kršile.

Od izbijanja sukoba na istoku Ukrajine u aprilu prošle godine poginulo je više od 5.100 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Na istoku Ukrajine poginulo 12 ljudi, među njima sedmoro civila

Izvor: Blic, 30.Jan.2015

Dvanaest ljudi, medju kojima sedam civila, poginulo je u poslednja 24 časa na istoku Ukrajine u sukobima ukrajinske vojske i proruskih separatista...U glavnom uporištu separatista, kakvim se smatra Donjeck u kome je živelo skoro miliona stanovnika, sedam civila je ubijeno a 23 povređeno noćas, objavile...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.