Mihalkov: Srbiju osećam i volim

Izvor: Vostok.rs, 26.Jan.2015, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihalkov: Srbiju osećam i volim

26.01.2015. -

Ruski režiser Nikita Mihalkov rekao je da su Rusi i Srbi smetnja neslovenskom narodu i da Srbiju oseća i voli. Mihalkov je istakao u intervju za beogradski dnevnik "Večernje novosti" da je na delu napad Zapada na slovenski svet i totalni rat gde su dopuštena sva sredstva, jer slovenski svet iskače iz koncepta Zapada. To nije ništa novo, a sprema se odavno, rekao je Mihalkov, navodeći da je posljednja odbrana i bedem slovenskog sveta - Rusija, a generalni bedem odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << je Evroazija.

Videli smo šta je bilo sa Jugoslavijom, šta se dešava sa Ukrajinom, istakao je Mihalkov, navodeći da se živi u vreme veoma ozbiljne geopolitičke krize. On je napomenuo da je globalizacija opasna, jer se vidi čemu vodi, ali da treba preći sa reči na dela. Od globalizacije se ne treba samo braniti, treba i napadati. Potrebna je hrabrost i nepotkupljivost vuka, snaga medveda i lukavost lisice, istakao je Mihalkov.

Poznati svetski reditelj i glumac Mihalkov je rekao da je u Rusiji punih 20 godina činjena velika greška, jer se, u skladu sa slovenskim mentalitetom, mislilo da joj nikakva pretnja neće zakucati na vrata, a isto je bilo i o pitanju Kosova i Metohije. Za to vreme na našim granicama protivnik je uložio pet milijardi dolara u stvaranje krize i pokušaja raspada zemlje, posredstvom medija, školskih udžbenika... naveo je reditelj. Mihalkov je rekao da će Rusija izdržati zapadne sankcije i da će se odbraniti, i da se neće dogoditi sa Rusijom ono što je Zapad uradio sa Srbijom, te naglasio da je potrebno da se i Rusija i Srbija okrenu sebi, sopstvenom biću,snazi narioda i slovenskom mentalitetu

Proslavljeni ruski reditelj Nikita Mihalkov kaže da će njegova umetnička akademija početi da radi na jesen, da će u njoj već "gotovi" umetici moći da se dodatno obuče i tako ojačaju filmsku porodicu, a svoj boravak na Kustendorfu vidi kao lepu priliku da čuje mlade talentovane ljude i s njima razmeni iskustva i ideje.

Upitan koja su njegova očekivanja ovog puta na filmskom i muzičkom festivalu koji organizuje njegov prijatelj Emir Kusturica, Mihalkov kaže da želi sve - i zanimljive razgovore i zanimljive ljude, primećujući da je ovde u Mećavniku sve to moguće, između ostalog i zato što je Kusturica stvorio ovde izuzetnu atmosferu, a Mihalkov želi da bude deo te atmosfere.

U razgovoru za Tanjug, proslavljeni ruski reditelj dodaje da su deo te dobre atmosfere i intervjui koje danas ima s novinarima na Kustendorfu, te da tu zato veoma rado daje intervjue.

Očekuje da filmska akademija, koju je najavio po dolasku u Mećavnik, pocne da radi ove jeseni, verujući da će godinu dana na njegovoj akademiji biti šansa za one koji žele da obogate svoje znanje.

"To neće biti škola za studente, već za formirane filmske poslenike, odnosno za sve koji žele da dodatno obogate filmsko znanje i veštine. To neće biti samo za režisere, već za sve filmske profesije, u toj će akademiji oni moći da pohađaju predavanja i iz znanja i veština kojima se ne bave direktno, ali i da međusobno sarađuju stvarajući tako jednu pravu filmsku porodicu", objasnio je Mihalkov.

Na njegovoj će akademiji osnovu za sticanje novih znanja i veština činiti i postignuća do kojih su dosle najčuvenije filmske škole u svetu, naveo je Mihalkov, koji je u razgovoru s novinarima primetio da o njemu kao "velikom, genijalnom, neprevaziđenom" govore samo u Srbiji.

Filmska akademija Mihalkova biće na njegovom imanju u blizini Njižni Novgoroda, gde je reditelj snimio neke od svojih filmova, uključujući "Sunčanicu", koja se danas prikazuje na Kustendorfu, a svetsku premijeru imala je prošlog oktobra u Beogradu.

Izvor: tanjug, novosti.rs    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.