Mi ćemo pritisnuti proruse, a vi Kijev

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jul.2014, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mi ćemo pritisnuti proruse, a vi Kijev"

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da će Moskva iskoristiti svoj uticaj na proruske snage na istoku Ukrajine, ali i da Zapad mora da izvrši pritisak na Kijev da bi se okončala neprijateljstva.

"... Ali ne mešajte se u naše unutrašnje stvari", poručio Putin

  >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Putin je pozvao zapadne sile da se ne mešaju u unutrašnje poslove Rusije i rekao da je potrebno preduzeti korake radi jačanja vojnih sposobnosti Rusije zbog poteza Severnoatlantske alijanse i radi zaštite ekonomije od "spoljnih pretnji".

 

"Dobijamo pozive da iskoristimo svoj uticaj na separatiste sa jugoistoka Ukrajine. Mi ćemo, naravno, učiniti sve što možemo, ali to nije ni izblizu dovoljno", rekao je ruski predsednik na početku sastanka sa šefovima odbrambenih i bezbednosnih službi.

Putin je rekao da u ovom trenutku "nema vojne pretnje niti pretnji suverenitetu i teritorijalnom integritetu Rusije".

 

"To garantuje strateška ravnoteža u svetu", napomenuo je ruski predsednik i dodao da Rusija "striktno poštuje norme međunarodnog prava i obaveze prema svojim partnerima", prenosi Itar tas.

 

Putin je rekao da se nada da će ostale zemlje uzeti u obzir nacionalne interese Rusije i da će sporna pitanja rešavati u zakonskim okvirima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.