Matis u Ukrajini

Izvor: Vostok.rs, 24.Avg.2017, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matis u Ukrajini

Američki ministar odbrane Džejms Matis doputovao je u Kijev. S njim je i specijalni predstavnik SAD za Ukrajinu Kurt Voker.

Za sutra je planiran sastanak Matisa s ministrom odbrane Ukrajine Stepanom Poltorakom, a očekuje se da će šef Pentagona prisustvovati paradi povodom Dana nezavisnosti Ukrajine i da će razgovarati s ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom.

Lider Ukrajine je juče rekao da je uveren da će razgovor s ministrom odbrane SAD imati veliki značaj za jačanje odbrambene sposobnosti Ukrajine.

Direktor Ukrajinskog instituta za analizu i menadžment politike Ruslan Bortnik smatra da je cilj Matisove posete podrška, ali i inspekcija.

„Nominalno to je demonstracija podrške i provera investicija koje su SAD izdvojile za ukrajinsku armiju – novca i materijalne imovine“, rekao je politikolog.

Prema mišljenju eksperta, ne treba očekivati nikakve ozbiljne dogovore Vašingtona i Kijeva tokom posete američkog ministra.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Matis: Sankcije SAD ostaju na snazi dok Rusija ne promeni ponašanje

Izvor: VOA, 24.Avg.2017

Sekretar za odbranu SAD, DŽim Matis, rekao je u četvrtak, tokom posete Ukrajini, da Rusija "pokušava da ponovo iscrta međunarodne granice silom" i da će sankcije SAD protiv Rusije ostati na snazi dok vlada u Moskvi ne promeni svoje ponašanje. Matis je govorio stojeći pored predsednika Ukrajine...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.