Malezijski avion oboren s istoka Ukrajine

Izvor: Beta, 28.Sep.2016, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malezijski avion oboren s istoka Ukrajine

Rodjak žrtve pada aviona kompanije Malejža erlajns (Malaysia Airlines) rekao je danas da je holandska istraga pronašla dokaz da je letelicu oborila raketa ispaljena iz lansera Buk koji je bio premešten iz Rusije na istok Ukrajine.Hans de Borst, čija je 17-godišnja ćerka poginula u nesreći, rekao je da je njemu i porodicama ostalih žrtava privatno rečeno šta je ustanovljeno u preliminarnoj istrazi holandskih stručnjaka uoči konferenciji za novinare.On je naveo da su istražitelji saopštili da je lansirni sistem posle obaranja aviona vraćen u Rusiju. Medjunarodna krivična istraga koju je vodila Holandija našla je čvrste dokaze da je avion kompanije Malejža ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Istražitelji: MH17 oboren raketom iz dopremljenom Rusije, Kremlj demantuje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Sep.2016

Medjunarodna krivična istraga koju je vodila Holandija našla je čvrste dokaze da je avion kompanije Malejža erlajns oboren raketom ispaljenom iz lansera Buk koji je na istok Ukrajine premešten iz Rusije.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.